Pernille Søndergård Frandsen
Pernille er uddannet social og sundhedshjælper og pædagogisk assistent.
Hun er forfatter til bogen ”Et anker af flamingo” – Det vi glemmer gemmer vi i hjertet” som er et vidnesbyrd om hvor meget håb der er at hente i den rette tilgang til mennesker i psykisk lidelse, og hvor meget tab i det modsatte.
I 2009 møder Pernille Frandsen ind på sit arbejde på den døgnintuition for social belastede børn og unge. Hun er 39 år, lever en tryg tilværelse sammen med sin mand Joakim og deres datter Sascha på 6 år.
Uden forvarsel bliver hun pludselig centrum for en beruset ung mands frustration, en frustration der ender med at trække rystelser ned igennem hendes livs smerte-barakker. En skamfuld erkendelse af seksuelle overgreb og omsorgssvigt fra barndommen indhenter Pernille og hun søger hjælp igennem sin læge.
Der begynder en rejse ind et behandlersystem der primær forstår Pernilles mange svære følelser og tanker som symptomer på sygdom, som de behandler med medicin og elektrochokbehandlinger. Det får alvorlige negative konsekvenser for resten af hendes liv.
Pernilles historie har også en positiv side, da hun møder mennesker der forstår hendes "symptomer" som reaktioner på de seksuelle overgreb og barndomssvigt. Denne tilgang blev afgørende for at hun fandt fodfæste i livet og begyndte at forstå og arbejde med sammenhængen i hendes mange reaktioner.
Pernille ved hendes historie vækker genkendelse hos mange andre mennesker der har overlevet en opvækst med seksuelle overgreb og omsorgssvigt, og det insisterer hun på vi skal turde tale højt om.
Pernille finder healing i det kreative univers, hun har vendt hendes levede erfaringer til noget positivt og har altid hendes billeder med sig når hun fortæller sin historie.
Der er sund fornuft i at investere i mennesker der har været udsat for overgreb, inden de bliver syge og behandlingskrævende, det er et kæmpe ressourcespild ikke at gøre det.