Warning: Undefined variable $scssVars in /home/www/psykovision.dk/plugins/system/helixultimate/src/Core/HelixUltimate.php on line 1914

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/www/psykovision.dk/plugins/system/helixultimate/src/Core/HelixUltimate.php on line 1914
Vanskelige borgerforløb

Vanskelige borgerforløb

Som vi har beskrevet under supervision i ældreplejen, så opstår der med mellemrum situationer i hjemmeplejen og på plejecentre, hvor samarbejdet mellem medarbejdere og en borger bliver fastlåst og konfliktfyldt.
PsykoVision har stor erfaring med at løse sådanne konflikter, så samarbejdet kan komme på skinner, til glæde for både borgere og medarbejdere.

De fastlåste borgerforløb vi har hjulpet hjemmeplejen og plejecentre med at løse har været meget forskellige, men fælles for dem alle er, at den konfliktfyldte situation har medført dårligt arbejdsmiljø og lav kvalitet i kerneydelserne.

Mange forløb har handlet om vrede og aggressive borgere, hvor medarbejderne har været usikre og angste for at udføre plejen. Der kan være mange grunde til at borgere reagerer på denne måde, men ofte handler det om at borgeren ikke føler sig mødt og forstået.
Vi oplever ofte, at situationen forværes af, at medarbejderne bliver usikre når borgerne har en sindslidelse og / eller misbrugsproblemer.

 

Forløbet aftales individuelt i forhold til problemstillingen, men det er vores erfaring, at følgende forløb ofte er virksomt:

1. Vi bliver orienteret om problemstillingen af medarbejdere og / eller leder.
2. Vi besøger borgeren og sætter os ind i deres perspektiv på konflikten.
3. Vi deltager i plejen sammen med medarbejderne og får samarbejdet til at fungere.
4. Vi superviserer og underviser medarbejdergruppen i forhold til, hvordan de kan få samarbejdet til at fungere.

Kontakt os venligst, hvis I har fastlåste situationer som I ønsker hjælp til at få løst op for.

Læs en områdeleders beskrivelse af, hvordan Jørn Eriksens bl.a. hjalp dem med at forstå og samarbejde med "vanskelige borgere."