Fredag, 22 Februar 2019

Lær at hjælpe mennesker der er fastlåst i deres Recovery-proces

2-dages kursus om traumer og psykoser
d. 24. og 25. januar 2019 i København

restart recovery

I de psykiatriske tilbud møder vi ofte borgere der er fastlåst i deres recovery-proces. Medarbejderne kan se at borgerne er forpinte på grund af angst, stemmehøring, paranoia m.m., men selvom de prøver alle de redskaber de har i deres recovery-værktøjskasse, så er der intet der virker.

Psykiater Bob Johnson har udviklet en effektiv metode, “Verbal fysioterapi”, til at løsne op for denne fastlåste situation.
Bob Johnson & Peter Bullimore tager udgangspunkt i at forskningen viser en klar sammenhæng mellem psykiske lidelser og traumatiske oplevelser samt at mange sindslidende er fastfrosset i deres recovery-proces fordi de ikke har fået hjælp til at håndtere traumerne der er kilden til deres psykiske problemer.

På denne workshop vil du lære:
♦ at forstå sammenhængen mellem traumer og psykoser
♦ hvordan du nænsomt kan hjælpe den sindslidende med at tale om og håndtere de problematiske følelser der er opstået i forbindelse med de traumatiske begivenheder
♦ at hjælpe den sindslidende med at acceptere fortiden, så den ikke længere kontrollerer livet og forhindrer recovery
♦ hvordan angst, stemmehøring, paranoia m.m. aftager i takt med at den sindslidende lærer at håndtere sine traumer
♦ vigtigheden af at arbejde med tillid, sandhed, og samtykke

Kurset er en overbygning på vores tidligere workshops om paranoia og stemmehøring, men det er ikke en forudsætning at man har deltaget på disse kurser.

Undervisningsform

Kurset er baseret på oplæg og øvelser, så deltagerne lærer tilgangen og metoderne i praksis.

Undervisere

Bob Johnson
er psykiater, har en doktorgrad (Ph.D) og en masteruddannelse i psykologi. Bob har specialiseret sig i, hvordan man kan hjælpe sindslidende via terapeutiske processer, hvor han bl.a. arbejder med den sindslidendes traumer. Fundamentet i de terapeutiske processer bygger på, at den sindslidende skal opnå kontrol via empowerment, øget selvtillid, øget selvværd og værdighed.
Bob er verdensberømt for sit terapeutiske arbejde og sin forskning i forhold til at hjælpe de mest voldelige sindslidende på bl.a. Ashworth Maximum Security Hospital i Liverpool (kan sammenlignes med Sikringen i DK.)
Bob er forfatter til bøgerne: “Emotional Health: What Emotions Are and How They Cause Social and Mental Diseases” og “Unsafe at Any Dose: Exposing Psychiatric Dogmas, So Minds Can Heal”.
 Bob Johnson 3

Her kan du se Bob Johnssons oplæg på PsykoVisions konference i 2017, hvor han bl.a. uddyber metoden "Vebal fysioterapi":

Peter Bullimore
er en af verdens dygtigste og mest erfarne konsulenter indenfor recovery, paranoia og stemmehøring. Han har arbejdet som konsulent i mange lande og samarbejder med flere universiteter i England.
Peter er selv stemmehører og har lidt af paranoide forestillinger. Han er kommet sig fra alvorlig psykiske sygdom bl.a. via de metoder, som vil blive præsenteret på denne workshop.
Peter har en unik evne til at kombinere sine egne erfaringer med teoretisk viden.
Peter er forfatter til bogen: “A Village Called Pumpkin”.

Peter Bullimore

Her kan du se Peter Bullimores oplæg på PsykoVisions konference i 2017, hvor han bl.a. fortæller om hvordan vi kan hjælpe mennesker der lider af psykotiske oplevelser.

 

Download flyer

Pris:

Kr. 2.095,- eksl. moms

Hvis du tilmelder dig som privatperson, så tilpasser vi prisen, så det svarer til prisen uden moms.

Prisen er inkl. frokost, frugt, kage, kaffe & te.

Tilmelding

Sted:

Osramhuset, store sal, Valhalsgade 4, 2200 København N.Sprog:

Flag Union Flag

Undervisningen foregår på engelsk, men vi er en lille gruppe, så vi kan hjælpe hinanden. Det plejer at fungerer uden problemer.

I foråret 2017 afholdte vi en workshop om paranoia.

En psykolog der deltog skrev efterfølgende: "Det var tre fantastiske dage. Jeg føler mig meget beriget og inspireret - og føler samtidig, at jeg har splidt alt for mange år af mit professionelle liv på at lære det forkerte. Jeg synes at Peter Bullimore er fantastisk! 

En recovery-mentor evaluerede kurset på denne måde: "Tak for det bedste kursus; EVER!"

For nogle år siden afholdte PsykoVision et sammenligneligt kursus om stemmehøring

Læs her hvordan en stemmehører kom sig på grund af kurset.

Afbuds- og ændringsbetingelser:

Ved afmelding senest d. 25/7 2018 til workshop september 2018 og d. 24/10 til workshop januar 2019 tilbagebetales pengene dog fratrukket et administrationsgebyr på Kr. 300.-. Ved afmelding efter denne dato er der ingen tilbagebetaling. Der kan til enhver tid udskiftes navn på deltagere. Dette sker på mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


Psykovison - Tværmarksvej 44 - 2860 Søborg - Tlf. 42 73 06 69 - mail@psykovision.dk - Cvr.nr. 27796761